Makelaardij Verdonk

5 manieren om ramen te versieren in je woning

goedkope houten jaloezieën

5 manieren om ramen te versieren in je woning

Geplaatst op

De ramen in je huis zijn een weerspiegeling van het gehele interieur. Het is een symbool van de manier waarop we de rest van de ruimte waarnemen. Omdat er zoveel keuzes op de markt zijn qua raam decoraties, benoemen we in dit blog de 5 populairste manieren om ramen te versieren.

1. Rollen of spiralen

Dit type jaloezieën samen met de panelen is een zeer praktische manier om de ramen te versieren en ze kosten minder dan gordijnen. Ze kunnen zeer elegant zijn en het is een manier om een romantisch decor te creëren. Ze kunnen met succes worden gebruikt in een klassieke ruimte en ze worden meestal gebruikt in de keukens en balkons.

2. Bamboe

Vroeger waren ze erg populair een paar jaar geleden en zijn ze een tijdje geleden weer opgedoken. De bamboe jaloezieën zijn perfect als je een rustiek of exotisch decor wilt creëren. Ze hebben het voordeel dat ze gemakkelijk te installeren zijn, omdat ze aan het plafond of direct aan het raamkozijn kunnen worden bevestigd. Gebruik witte meubels en kleurrijke decoraties.

3. Verticale jaloezieën

Waarschijnlijk het meest populaire type tegenwoordig, de verticale jaloezieën zijn zeer eenvoudig te reinigen. Er is een zeer gevarieerd aanbod van kleuren en texturen en ze worden op maat gemaakt, wat betekent dat je de exacte afmetingen voor je ramen kunt kiezen. Ze kunnen in elke ruimte staan, waardoor de indruk van een grotere ruimte ontstaat.

4. Horizontale jaloezieën

Dit is een andere manier om de ramen te versieren. Ze zijn eenvoudig te installeren en zeer praktisch. Echter, vanwege het materiaal, ze behouden veel stof. Om ze schoon te maken moet je ze losmaken en in water weken en afwasmiddel toevoegen. Jaloezieën worden van allerlei type materialen gemaakt, zoals aluminium- en houten jaloezieën.

5. Gordijnen

Gordijnen zijn een zeer elegante en populaire manier om de ramen te versieren. De gordijnen hebben de mogelijkheid om het hele beeld van een ruimte volledig te veranderen. We kunnen ze gebruiken om de hoeveelheid licht die binnenkomt te controleren. De grootte kan variëren, afhankelijk van de look die je probeert te bereiken. Lange gordijnen wekken de indruk van een lage ruimte, terwijl dichte gordijnen de indruk wekken van een groter raam.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden