Makelaardij Verdonk

Hoe richt ik een eigentijdse woning in ?

Hoe richt ik een eigentijdse woning in ?

Geplaatst op

In deze blog willen we graag een aantal tips geven hoe je een eigentijdse woning kunt inrichten. Dat scheelt een boel en je resultaten worden zo veel leuker. Lees snel verder en doe je voordeel met deze tips.

Stijlen

Zijn heleboel mensen die ervan houden om hun woning op een moderne manier in te richten. Dat kan op zeer veel verschillende manieren. Er zijn diverse stijlen waarin je dat kan doen, denk aan:

  • Industrieel
  • Scandinavische
  • Zen

De overeenkomstigheid tussen deze tijden is dat ze een minimalistische ontwerptaal hebben. De één is natuurlijk wel iets basale dan de ander en hebben allemaal verschillende oorsprongen. De eerste komt van de fabriekesthetiek af. Waarbij design, al dan niet roestig, van een industriële naar een residentiële context gegaan is. Dat roept een bepaalde spanning op en dat is interessant. De tweede stel is de Scandinavische stijl en die is eigenlijk al in de jaren 60 erg beroemd geworden en wordt gekenmerkt door lage meubels en een slanke ontwerptaal. Tot slot de derde is afkomstig uit Japan en is ontstaan in de zenkloosters. Je ziet in deze stijl een zeer elementaire vormgeving heeft waar je helemaal rustig van wordt. Bij al deze stijlen pas de gietvloer heel goed, dit is een kunstmatige vloer die zeer flexibel is en waterafstotend. Dus een ideale vloer voor starters en mensen waarvan de kinderen nog klein zijn.

Meer voordelen van de gietvloer

Met een gietvloer in huis is het kinderlijk eenvoudig om jouw woning netjes te houden. Het flexibele materiaal beweegt goed mee met de warmtewerking die ontstaat door een gietvloer te combineren met een vloerverwarming. Wanneer je de gietvloer vergelijkt met bijvoorbeeld een betonvloer, dan zie je direct het grote voordeel van het eerste type. Zo’n gietvloer is namelijk niet zo stoffig als een betonvloer. Ook scheurt de vloer niet zo makkelijk, dit is bij beton wel vaak het geval in combinatie met de vloerverwarming.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden