Het isoleren van je woning door middel van spouwmuurisolatie heeft veel voordelen. Zo bespaar je door middel van het isoleren van de spouwmuur veel op je energiekosten. Daarnaast draag je bij aan een beter milieu en verhoog je ook nog eens het wooncomfort voor de bewoners. Alleen wanneer is je huis geschikt voor spouwmuurisolatie? Je komt hier achter door middel van het beantwoorden van een aantal simpele vragen.

Zijn de muren in het huis minder dik dan 24 centimeter?

Als dit het geval is, dan zijn je muren helaas te smal voor een spouw. Mochten de muren 24 centimeter dik zijn of zelfs dikker dan dat, dan is het goed mogelijk dat je al spouwmuurisolatie hebt. Ga dit voor de zekerheid na bij de vorige bewoners, huisbaas, makelaar of schakel een isolatie specialist in. Mocht de spouwmuur nog niet geïsoleerd zijn, maar je dit wel willen, dan raden we het aan om vrijblijvend contact op te nemen met een specialist op het gebied van spouwmuurisolatie.

Is de woning gebouwd voor 1920?

Dan is de kans klein dat er sprake is van spouwmuren in je huis. Dit komt doordat oudere huizen uit die tijd nog geen spouw hadden. Is je huis juist na 1976 gebouwd? Dan is de kans heel erg groot dat je al spouwmuurisolatie in je huis hebt, aangezien bijna alle huizen vanaf die tijd al spouwmuurisolatie hebben. Neem contact op met een isolatie specialist voor meer informatie over de mogelijkheden, voordelen en kosten van spouwmuurisolatie.

Geen spouwmuur aanwezig?

Het is goed mogelijk dat je huis geen spouwmuur heeft, maar je alsnog de boel beter wilt isoleren thuis. Ook de buitenkant van je woning kan geïsoleerd worden door bijvoorbeeld binnenisolatie of buitenisolatie.

Met binnenisolatie wordt er aan de binnenkant van de muur een voorzetwand gemaakt. Tussen de wand en de muur komt isolatiemateriaal en het geheel wordt mooi afgewerkt met gipsplaten. Een voordelige manier van isoleren, met wel iets minder rendement dan dat bij spouwmuurisolatie het geval is.

Bij buitenisolatie wordt er aan de buitenkant van de muren isolatiemateriaal aangebracht. Het materiaal wordt vervolgens bedekt en afgewerkt met gevelbekleding. Een vrij kostbare manier van isoleren die wel erg veel rendement oplevert.

Voor meer informatie over de mogelijkheden, voordelen en prijzen van spouwmuurisolatie en muurisolatie neem je contact op met een isolatie specialist. Zij geven je graag advies over welke vorm van isolatie het beste past bij je woning.