Makelaardij Verdonk

Slaapgezond, kies het juiste kussen

hoofdkussen kopen

Slaapgezond, kies het juiste kussen

Geplaatst op

Het materiaal dat wordt gebruikt voor de vulling van je kussen heeft niet alleen invloed op je slaap, maar ook op je gezondheid. Daarom is het erg belangrijk dat je slaap op een kussen dat bij je past. We geven je in deze blog een aantal tips voor het hoofdkussen kopen. Lees snel verder om erachter te komen wat de meest voorkomende kenmerken van de verschillende kussens zijn.

Polyester

Een kussen gemaakt van polyester is een van de goedkoopste. Deze kussens zijn licht van gewicht en geschikt voor mensen met allergieën. Maar niet alles is geweldig in de wereld die polyester heet. Zo zijn de kussens snel platgelegen en verliezen zo hun vorm. Daarnaast trekken ze vuil aan en moeten vaak worden gereinigd. Qua ondersteuning zijn ze niet het meest ideale kussen, en dat is een understatement. Bij nekklachten, kies je beter niet voor dit kussen.

Veren kussens

Een van de eerste kussens ooit gemaakt was een veren en dons kussen. Het voordeel van dit kussen is dat het lang zijn vorm behoudt en heerlijk zacht is. De vulling is duurzaam en milieuvriendelijk. Meestal worden er ganzenveren gebruikt. Het probleem met deze kussens is vaak dat ze niet genoeg steun bieden aan de nek, voor wie dat nodig heeft. Ook kunnen mensen allergisch zijn voor dit type vulling.

Traag schuim

Met dit type kussen worden nek en hoofd perfect ondersteund, omdat het schuim zich vormt naar het lichaam. Als je opstaat krijgt het kussen weer zijn normale vorm terug. Het nadeel van deze kussens is de gebruikte vulling: polyurethaan, dit materiaal kan soms een onaangename geur afgeven.

Latex

Dit materiaal is erg zacht en superondersteunend. Het wordt gewonnen uit een rubberboom in Brazilië. Ook dit materiaal behoudt zijn oorspronkelijke vorm. Helaas bestaat er geen perfect materiaal, latex heeft een aantal gebreken: het ademt niet en het is vrij zwaar. Dat laatste is wel handig als je je partner een ferme tik wilt verkopen, wanneer hij of zij weer ligt te snurken….

Boekweitdoppen (Buckwheat)

Boekweitdoppen zien we steeds vaker terugkomen als vulling voor kussens. Waarom dit type vulling populair is? Het is om te beginnen hypoallergeen, ademend en zorgt voor een goede ondersteuning van hoofd, nek en rug. Een nadeel kan zijn dat ze wat geluid maken als je je omdraait. Ook ervaren sommigen mensen deze kussens als wat hard. In alle eerlijkheid, wij zijn wel echt fan van dit kussen.

Gel

Kussen gevuld met gel hebben het voordeel dat ze snel afkoelen en hun vormbehouden. Andere voordelen van een kussen met gel zijn: het is hypoallergeen, biedt een goede ondersteuning en is makkelijk netjes te houden. Wanneer je graag in je kussen wilt weg te zinken, dan is dit type kussen niet voor jou bedoeld.

Water

Ja hoor, je leest het goed. Er  bestaan kussens gevuld met water. Het grootste voordeel van dit type kussen is dat het zijn vorm behoudt. Daarnaast zijn ze hypoallergeen en aanpasbaar aan je wensen: het water kun je er in doen of eruit laten lopen. Sommige mensen ervaren dit kussen als te hard. Wanneer een kussen gaat lekken zal je matras hier schade aan ondervinden, dat is dus een behoorlijk nadeel.

Conclusie

De verschillende type kussens beantwoorden aan verschillende wensen: lage prijs, zacht of hard liggen, kunststof of natuurlijke vulling. Een van de kussens met de meeste voordelen en de minste nadelen is het type dat gevuld is met boekweitdoppen. De keuze voor een bepaald kussen is persoonlijk, dat mag dus iedereen voor zichzelf beslissen. Hopelijk heb je veel aan onze tips.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden