Makelaardij Verdonk

Voorkom hoofdpijn met deze heilzame tips

hoofdkussen kopen

Voorkom hoofdpijn met deze heilzame tips

Geplaatst op

Kun je sommige soorten hoofdpijn voorkomen? Wij hebben voor jou een aantal tips verzameld waarmee dit kan. Het zou heel mooi zijn als een van de tips je gaat helpen. Deze tips zijn geen vervanging van het advies door een arts. Blijft de hoofdpijn aanhouden, dan is het slim om een arts te bezoeken. Dit gezegd hebbende, kijk met ons mee naar de tips en doe er je voordeel mee.

De heilzame tips

Enkele eenvoudige tips kunnen een hoofdpijn voorkomen of verlichten.

Koop een goed kussen

Er zijn veel mensen die een verkeerd kussen hebben. Je slaapt hier elke nacht op. Als het niet goed ligt, is dit een belasting voor je nek. Dit kan resulteren in hoofdpijn gedurende de dag. Laat je adviseren door een expert als je vermoedt dat je hoofdkussen te zacht of te hard is. Een stramme nek bij het opstaan? Meestal is dit een signaal dat je hoofdkussen niet goed ligt. Ga dan een hoofdkussen kopen bij een expert.

Drink genoeg water, eet amandelen

Door genoeg water te drinken is het mogelijk om een hoofdpijn te voorkomen. Je kunt ook thee drinken zonder theïne, want deze stof kan de hoofdpijn verergeren. Iets eten kan ook helpen. Er bestaan voedingsmiddelen, zoals amandelen en bananen, die de stof tryptofaan bevatten. Hier moet je dan wel behoorlijk wat van eten, maar het blijkt te helpen.

Hoofdpijn door spanning

Wanneer je hoofdpijn ervaart door spanning is het ook goed om voedingsmiddelen met tryptofaan te eten. Ook magnesium, een stof die ook in amandelen te vinden is, helpt de spieren ontspannen. Hoofdpijn door spierspanning is dan te verlichten en zelfs te voorkomen.

Hoofdpijn door een te laag bloedsuikergehalte

Neem bij dit type hoofdpijn wat peulvruchten. De koolhydraten uit deze vruchten worden langzaam en geleidelijk opgenomen door je lichaam. Zo komt je bloedsuikergehalte weer op peil.

Hoofdpijn door een voorhoofdsholteontsteking

Bij hoofdpijn met een voorhoofdsholte ontsteking kan heet gepeperd eten helpen. Door de pepers gaan je luchtwegen open en zo verlaagt de druk. Het resultaat hiervan is een verlichting van de hoofpijn.

Eet gember

Soms kun je bij hoofdpijn ook misselijk zijn. Wanneer je gember eet, kun je de misselijkheid verminderen of zelfs helemaal kwijtraken.

Conclusie

Er zijn veel manieren om bepaalde soorten hoofdpijn te verlichten of te voorkomen. Andere hoofdpijnen laten zich niet zo gemakkelijk verjagen, dit zijn dan vaak vormen van migraine (dus iets anders dan hoofdpijn) die met medicatie (gedeeltelijk) onderdrukt kunnen worden. Laat je bij aanhoudende hoofdpijn altijd onderzoeken door een arts.

Gerelateerde berichten

Zoek je huis

Wat moet je weten bij het kopen van je eerste huis?

Als eerste van harte gefeliciteerd! Je hebt besloten om je eerste huis te gaan kopen. Voor velen een hele grote stap. Dit vergt enige goede...

Lees meer

gebruikte pallets

Meubels maken van gebruikte pallets

Verhuizen en je woning en tuin inrichten is een van de leukste dingen die je kunt doen. Een nieuwe start. Hoe leuk is het dan om dit lekker goedkoop...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden