Heb je net een nieuw huis gekocht en weet je niet wat je moet doen met jouw tuin? Maak de tuin dan wat gezelliger. In deze blog geven we je enkele tips van wat je kunt doen qua tuinhuis en tuinbouw in je tuin.

Soorten schuttingen

Zoals je wel weet zijn er veel verschillende soorten schuttingen. Zo heb je schuttingen gemaakt van: (hard)hout, beton, houtbeton, bankirai en bamboe. Ook kan je kiezen voor: gaas met rand of juist gaan voor een  natuurlijke erfafscheiding. Wat ook nog een optie is, is een simpel tuinhek. Elk van deze schuttingen zijn anders en geven een andere sfeer af.

Tuinhuizen

Je kan jouw tuinhuisje kunnen gebruiken om je zaken als fietsen, grasmaaiers, gereedschap en andere spullen in op te slaan. Je kan hier ook anders gebruik van kunnen maken, zo kan je een tuinhuisje omtoveren tot een plek waarvoor je heerlijk buiten kunt zitten en chillen. Dit kan je dan niet alleen met mooi weer maar ook met wat minder goed weer. Er zijn verschillende manieren om een tuinhuis te gebruiken. Zo worden de kleinere huisjes vooral gebruikt om spullen in op te slaan. De grotere tuinhuizen zijn naast gebruik als opslagruimte ook goed om als tuinkamer te gebruiken. Ideaal voor thuiswonende, studerende kinderen. Zo hebben ze een extra beetje privacy.

Houtbouw

Door houtbouw te plaatsen in je tuin geef je jouw tuin ook een unieke sfeer. Zo kan je kiezen voor: overkappingen, dierenverblijven, sauna’s & hottub’s, speeltoestellen voor uw kinderen en parasols, terrasheaters of andere tuinmeubelen te plaatsen in jouw tuin. Houtbouw, zoals de hiervoor genoemde bouwwerken, maakt jouw tuin nog wat gezelliger. Een jacuzzi om in te relaxen in je tuin is een ideale toevoeging. Als je een prieeltje in je tuin hebt, dan zorgt dit voor een gezellige, maar ook sprookjesachtige uitstraling. Door een vlonder in je tuin te plaatsen, maakt dit je tuin een stuk gezelliger, je kan dan gezellig buiten zitten om wat samen te drinken.

Tuinhout

Een mooie schutting, een tuinhuis of een ander bouwwerk in je tuin maakt deze een stuk gezelliger. Het gebruik van hout in je tuin geeft jouw tuin een natuurlijke en warme uitstraling. Daarnaast is hout ook een duurzaam materiaal dus je hebt weinig tot geen onderhoud.