Makelaardij Verdonk

Een next-level industrieel interieur met een gietvloer

gietvloer strak design

Een next-level industrieel interieur met een gietvloer

Geplaatst op

De laatste jaren is de industriële interieurstijl mateloos populair, want je kunt geen meubelboulevard binnenlopen of je ziet dit design staan. Een van de redenen dat de stijl zo populair is, komt door de basic vormen en de ruwe look. Mensen houden van de ‘eerlijke’ sfeer die deze objecten en meubels uitstralen. In deze blog nemen we met je door hoe je je industriële design next-level kunt maken met behulp van een gietvloer. Lees snel verder en ontdek meer!

Industriële roots

De industriële stijl is populair, maar waarom? Veel designers denken dat het te maken heeft met de eenvoudige looks van deze stijl. Doordat de vormen makkelijk te verwerken zijn door onze geest, ervaren we ze als aangenaam. Daarnaast heeft veel industrieel design, zeker als het authentiek en uit een industriële setting als een fabriek of schip afkomstig is met een bepaald patina: sporen van gebruik en het leven dat het object of meubelstuk gehad heeft. Daarnaast heeft het design een rauwe look, waardoor door het er stoer uitziet. Deze stijl is gemakkelijk te combineren met andere populaire moderne  woonstijlen, zoals de Scandinavische.

Basis

De ideale basis voor een industrieel interieur is de gietvloer. Niet alleen is deze gemakkelijk te gieten (wel door een expert laten doen), maar ook qua looks past hij precies in het plaatje. Een lichte grijstint zorgt voor een visuele ondergrond waarop je de rest van je interieur kunt invullen.

Gemak

Een gietvloer is gemakkelijk te reinigen en dat is erg hygiënisch. Ouders van kleine kinderen zweren bij deze vloer. Even een doekje erover en deze is al weer lekker fris. De voordelen van de gietvloer ten opzichte van een andere industriële vloer, de betonvloer, zijn opvallend:

  • Scheurt niet bij werking door warm en koud veroorzaakt door een vloerverwarming.
  • Is waterafstotend, geen probleem als er water valt
  • Voelt zachter aan
  • Minder stof en makkelijk schoon te houden
  • Eventueel een betonlook

Conclusie

Zowel qua design als in het gebruik is de gietvloer een schitterende uitvinden en past als gegoten in het moderne industriële design. We wensen je veel inspiratie en creatieve ideeën toe.

Meer lezen?

Op onze site bieden we je blogs met interessante informatie over het inrichten van een zentuin en het realiseren van een kinderkamer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden